Aktivnosti Podružnice Centra za samostalni život invalida Niš povodom Međunarodnog dana invalida

  • Aktivnosti podmladjene podrušnice Centra u Nišu su započele
    u sredu 28.11.2007. potpisivanjem MEMORANDUMA – Sporazuma o korišćenju kombi vozila prilagođenog za OSI, koji se daruje kroz projekat „Umetnost davanja“ čiji je nosioc ,,Resurs Centar’’ Niš, a donator Filip Moris Niš.
  • U petak 30.12.2007. god. u 11 h prisustvovali smo press konferencija u Media centru Niš, kao podrška Društvu za pomoć MNRO – Niš, na temu ,,Zašto dati veću podršku kopiji kad imamo original?’’ Između ostalog izneti su stavovi o neophodnosti servisa podrške i filozofije samostalnog života OSI.
  • U nedelju 02.12.2007. učestvovali smo na tribini ,,NEMA RAZLIKE’’. Tribinu je vodio Predsednik GO Palilula sa saradnicima i sa aktivnim uključenjem svih prisutnih predstavnika OOSI. Većina nas je uglavnom dala konkretne predloge i sugestije, gde se opet, između ostalog, priča svela na to da nam je neophodna služba podrške i da pod hitno treba izraditi ,,Lokalni plan akcije iz oblasti invalidnosti’, što je i na samom početku bio konkretan predlog predstavnika podruznice.
  • U periodu od 4-9. decembra Evropskoj kući u Nišu će biti postavljena izložba ručnih radova, fotografija, slika… raznih umotvorina, članova svih OOSI, kao i razne priredbe. Naša organizacija i ovom prilikom uzima aktivno učešće time što će odabrati i pripremiti fotografije, koje su snimile OSI.
  • Dobili smo ponudu da 13. i 14. decembra gostujemo u dve polučasovne emisije na NTV.

    Podružnica Niš je već prihvaćena u lokalnoj zajednici, a dokaz je potpisivanje gore pomenutog Memoranduma (za koje u početku pojedine organizacije nisu htele ni da čuju). Redovno nas pozivaju na radne sastanke Komisije za rad sa OOSI, na prvom sledećem sastanku znaćemo da li smo ravnopravni član te Komisije sa pravom glasanja, jer za sada imamo samo pravo na diskusiju i predloge (uputili smo zvanični dopis i čekamo odgovor tj. rešenje). Razne organizacije su nam se obraćale za pisma podrške, što smo im mi rado dali, tražili su naše učešće kao ravnopravnih partnera za projekte što mi na našu žalost nismo mogli da odradimo, jer tek 04. decembra stiže rešenje o registraciji Podružnice, ali krupnim koracima grabimo napred.